Aandacht voor smakelijke gerechten
Wij dragen een steentje bij aan duurzaam ondernemerschap door eerlijk eten te serveren. De producten gaan direct van ‘boer naar tafel’.
Karin Kramer is de kok van het Haute Cultuurhuis en zij werkt het liefst met producten uit de ‘eigen moestuin’ of zijn veelal biologisch.
Food
Lunches
Boerenlunch
- Stoere boeren boterham en lekker belegde bolletjes met diverse soorten boerenkaas.
- Boerenboter
- Een deel van de broodjes zijn opgemaakt met rucola, blaadje sla, komkommer en worden gepresenteerd op schalen en of manden
-
Koffie, thee, melk en karnemelk (vers van de boer)
Polderlunch
- Huisgemaakte poldersalade
- Moestuinsoep
- Stoere boterham en broodjes belegd met boerenboter, diverse soorten boerenkaas, vleeswaren
- Huisgemaakte jam
- Mooi opgemaakt op schalen en of manden
- Koffie, thee, melk en karnemelk (vers van de boer), vruchtensap
Haute Cultuurlunch
- Huisgemaakte tonijnsalade
- Moestuinsoep
- Luxe salade met gegrilde groenten
- Stoere boterham en broodjes belegd met boerenboter, diverse soorten kaas en Franse kazen
- Diverse vleeswaren
- Huisgemaakte jam
- De gehele lunch wordt mooi opgemaakt op schalen en of manden en de soep geserveerd
- Koffie, thee, melk, karnemelk (vers van de boer) en vruchtensap
Extra
Huisgemaakte granola met boeren yoghurt en vers fruit
De lunch wordt in de grubstal geserveerd. Bij mooi weer kan er ook buiten gegeten worden.
Borrelarrangementen
Borrelarrangement 1
- Huisgemaakt tapenade met toast
- Zoutjes
- Rauwkost
Borrelarrangement 2
- Huisgemaakt tapenade met toast
- Nootjes
- Olijven
- Diverse soorten kaas met vleeswaren opgemaakt met rauwkost
Borrelarrangement 3
- Mooie luxe kaasplank met diverse soorten kaas waaronder ook huisgemaakte lollies van geitenkaas
- Nootjes
- Olijven
- Gevulde dadels
- Bruschetta met oa gerookte zalm, zelfgemaakte hummus en pesto, Italiaanse vleeswaren
Onze creatieve kok zal je zeker verrassen.
De borrelhapjes zijn inclusief btw en de drankjes bij borrel of diner worden berekend op werkelijk gebruik.
Diner
Menu 1
€ 25,75 per persoon
Soep, quiche en salade
Menu 2
€ 29,90 per persoon
Soep, hoofdgerecht, salade en dessert
Menu 3
€ 34,00 per persoon
Luxe voorgerecht, salade, hoofdgerecht en dessert
Menu 4
€ 38,25 per persoon
Zelf gemaakte taarten, salade, luxe voorgerecht en hoofdgerecht
Menu 5
€ 41,45 per persoon
Borrelhapjes, luxe voorgerecht, salade, hoofdgerecht en dessert
Menu 6
€ 51,80 per persoon
7 gangen
Hieronder vindt je een greep uit ons keuzemenu. Omdat wij werken met seizoengebonden ingrediënten sturen wij u graag het volledige menu toe.
- Verwarmende Pompoensoep met gember, kokos en Indiase kruiden (Vegetarisch)
- Paddenstoelencappucino, geserveerd als cappucino met room en gemalen eekhoorntjesbrood (ipv cacao)
- Gemberpastinaaksoep, vooral lekker in de winter (vegetarisch)
- ‘De Moestuinblues’, specialiteit van het haute cultuurhuis met diverse soorten groenten, kaas en een knapperige zelfgemaakte korst van speltdeeg (Vegetarisch)
- Bietenquiche met geitenkaas en een bijzondere balsamicosaus (Vegetarisch)
- Spinazietaart met brie en cashewnoten (Vegetarisch)
- Tomatensalade met verschillende soorten tomaten, mozzarella of burrata (hele jonge kaas), basilicum en een balsamico dressing
- Couscous-, of bulgursalade met veel verse kruiden, feta, taggiasche olijven
- Italiaanse salade met krielaardappeltje, salami, olijven, kaas en veel verse kruiden
Voorgerecht
* Dieetwensen (vlees, vis of vegetarisch/veganistisch en allergieën) graag minimaal een week van te voren aangeven.
* Het diner wordt in principe in de Grubstal geserveerd, maar bij mooi weer kan er ook buiten gegeten worden.
- Mooi ovaal amuse glas met gerookte zalm, komkommer, dille en een heerlijk sausje van mierikswortel
- Stuk knapperige quiche zoals genoemd bij menu 1, bijvoorbeeld Knapperige vegetarische bietentaartjes met een sausje van o.a. een balsamico (vegetarisch)
- Visschoteltje met o.a. gerookte zalm en forel uit de polder, opgemaakt met diverse soorten sla en tuinkers
- Vlaamse stoofpot met rundvlees gegaard in Stout bier met o.a. kruidkoek, sjalotten en wortel. Dit gerecht wordt geserveerd met een puree van aardappel, knolselderij en pastinaak en/of met rijst of Boeuf Bourguignon, de klassieke Franse stoofpot met rode wijn en vele verse groentes. Dit gerecht wordt traditioneel geserveerd met aardappelpuree maar het kan ook met pasta of rijst.
- Heerlijke curry met scharrelkip, diverse groentes en een kruidige Indiase saus. Dit gerecht wordt geserveerd met rijst. Deze curry kan ook in een vegetarische variant worden verzorgd.
- Kefta, een werkelijk overheerlijke gehaktschotel uit Marokko, geserveerd in een taginemet een tomaten-groentesaus en ras el hanout (dat is een verrassend kruidenmengsel. Letterlijk vertaald: het beste uit de winkel met meer dan 35 kruiden
- Merenguerol, met een overheerlijke vulling waarin o.a. lemon curd en nootjes
- Haute Cultuurtaart belegd met seizoensfruit
- New York cheesecake
* Dieetwensen (vlees, vis of vegetarisch/veganistisch en allergieën) graag minimaal een week van te voren aangeven.
* Het diner wordt in principe in de Grubstal geserveerd, maar bij mooi weer kan er ook buiten gegeten worden.
Drinks
Drankarrangementen
Drankarrangement zoet
- Huisgemaakte brownie’s of HCH cakejes
- Koffie, thee, (fruit)water en vruchtensappen
- Fruitschaal
Drankarrangement hartig
- Huisgemaakt hartig hapje of nootjes of schaaltje met gesneden groente afhankelijk van het seizoen
- Koffie, thee, (fruit)water en vruchtensappen
- Fruitschaal
* De prijzen zijn inclusief btw.
* De drankjes bij het diner en borrel worden op basis van gebruik berekend.