Prins Calaf zoon van Puccini

Prins Calaf zoon van Puccini

Is de kleinste en jongste telg uit onze eendenfamilie. Wij hebben een mooi koppeltje witte Kwakers met één woerd en vier vrouwtjes, een perfecte combinatie. Deze week zijn er 17 pulletjes geboren maar omdat de moeder van Calaf nog zit te broeden had ze geen oog voor deze kleine spruit. Dus ben ik draagmoeder voor de komende tijd. Wist je dat je een pulletje moet leren zwemmen? Daarvoor doe ik hem iedere dag in een voetenbad zodat zijn verenpak nat wordt en hij gaat lopen pulken. Hierdoor activeert hij zijn vetklieren waardoor zijn veren strak in het vet komen te zitten en hij blijft drijven. Vooralsnog peddelt hij alleen achteruit, maar dat gaat vast goed komen. Calaf is een ontzettend eigenwijs en opgewekt ventje en hij hangt prinsheerlijk in mijn draagzak.