Documentaire Samen uit de schaduw

Documentaire Samen uit de schaduw

De documentaire ‘Samen uit de schaduw’ een Cinetree original is in première gegaan. Claudia is naast haar werk in het Haute Cultuurhuis ook regisseur en scenarioschrijver en in die hoedanigheid werkte zij samen met Hanna aan deze documentaire. 

Het is een indringend portret van de persoonlijke zoektocht van - mijn dappere vriendin Hanna Verboom samen met haar broer Juda - naar psychisch lijden én vooral, hoe daarmee om te gaan. Dat de huidige staat van ons zorgstelsel niet langer toereikend is voor de zorg die veel mensen nodig hebben wordt ons langzamerhand aan de hand van de cijfers steeds duidelijker: 1 op de 5 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychisch lijden… Dat betekent dat we allemaal wel iemand kennen. Wat doe jij?

Wij hopen met deze documentaire om vanuit ervaringsdeskundigheid in combinatie met de expertise van professionals handvatten aan te reiken én om te ontdekken dat je niet alleen bent, ook al voelt dat vaak wel zo.

Er is één conclusie die in alle gesprekken die we voerden boven komt drijven: we hebben anderen nodig.
Zoals Bisschop Zack het mooi verwoordt “in relatie tot die ander leren we” en daar zit denk ik ook de kracht van deze documentaire. Wat kunnen wij leren van mensen die anders zijn? Hoe kunnen we beter naar ze luisteren?

Ik voel me persoonlijk verbonden met het thema omdat ik heb geleerd mijn psychisch lijden om te zetten naar psychisch leiden. En dat, gun ik iedereen…

Liefs Claudia

Bekijk de documentaire gratis via deze link