Opening expositie 3 december

€ 0,00

Productomschrijving

3 december 15:00 uur / Fotografie Kunst Textiel 

Eva Kasbergen en Trudie van Haaster toveren het Haute Cultuurhuis vanaf 3 december om tot een ode aan de vrouw. Met de zelfportretten van Eva en de 'textielkunst objecten' van Trudie betreden we ons in een wereld waar de vrouw centraal staat. Een wereld vol verhalen over vrouwen, vrouwen die meer zijn dan moeders, oma's of partners. En deze wereld is dichterbij dan je misschien denkt. Eva en Trudie spreken met hun werk jouw verbeelding aan en nodigen uit om deze verhalen te ontdekken. 

Over het werk van Eva

Kenmerkend voor haar vrije werk zijn de altijd terugkerende zelfportretten. Hierin gebruikt zij de wereld om haar heen als haar eigen decor. Door zichzelf in het landschap te plaatsten krijgen haar foto’s een verhalend, bijna filmisch karakter. Eva is altijd op zoek naar dat ene juiste moment. Een doodgewone plek kan op het goede tijdstip, met het beste licht ineens heel bijzonder worden. Dan is fotobewerking niet eens nodig. Wanneer je op de juiste tijd op de perfecte plaats bent kun je magie creëren en zo de werkelijkheid overstijgen. Precies dat spel vindt zij zo mooi aan de fotografie.

Over het werk van Trudie
Trudie van Haaster begon in het theater, met een eigen bedrijf in visuele acts, had daarna een eigen RecycleLab waarin ze van oude spullen kleding maakte en beweegt organisch naar autonoom beeldend kunstenaar met een voorliefde voor textiel als medium. Het werk wat geëxposeerd wordt in het Haute Cultuurhuis is gemaakt tijdens deze overgangsfase van ontwerper naar kunstenaar.

Bestellen