Over ons

Wat doen wij?
Het Haute Cultuurhuis wil ook een bijdrage leven aan het culturele leven in Zuid-Holland. Dit doen wij door ruimte te geven aan nieuwe initiatieven vanuit de culturele sector. Met  creativiteit en samenwerking als uitgangspunten verbindt het Haute Cultuurhuis praktijken uit de theaterwereld met het bedrijfsleven, educatieve instellingen en inspiratie uit de beeldende kunsten. 


De Culturele agenda die vanaf december 2020 gaat starten is hier een onderdeel van. 
Kijk in de agenda.

Wil jij ons helpen met cultuur?
Wordt voor € 10,- ambassadeur van het Haute Cultuurhuis en help ons mee. Als tegenprestatie mag je een voorstelling naar keuze gratis bezoeken. 


Wij geloven in de kracht van verbeelding

Claudia van Rooij

Creatief directeur | vrouwelijk leider

Het idee voor een Cultuurhuis kreeg ik tijdens een reis door Noorwegen. Waar ik samen met mijn vriend in een oude Range-rover met daktent langs de fjorden trok en we door vette autopech in een Cultuurhuis belanden. De ongedwongen sfeer en de openheid zonder hiërarchische structuur spraken me erg aan. Ik werkte in de culturele sector als theater-en operaregisseur maar ik verlangde naar meer rust en ruimte naar onbekende paden. Zo zijn we verhuisd van hartje Amsterdam naar middenin het Groene hart. Ik besloot dat ik de stal zelfstandig én circulair wilde verbouwen. Dat is me samen met mijn partner, veel geduld en mijn beste vriend 'You Tube' gelukt. Nu open ik hopelijk deuren bij zoveel mogelijk mensen en heb ik een plek gecreëerd waar we elkaar kunnen ontmoeten.

Karin Kramer

Co-creator | kok

Karin heeft een grote passie voor koken en mengt haar drie grootste liefhebberijen: koken, vormgeving en tuinieren in haar biologische moestuin. De finesses van het koken leerde zij bij de Librije om haar kookkunsten naar een ander level te brengen. Met haar smakelijke gerechten en gevoel voor vormgeving neemt ze je mee op een culinaire reis langs smaken en ervaringen. Karin probeert zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken.
Zij neemt je mee op reis voor een culinaire belevenis. Met haar passie voor koken en bijzondere vormgeving verleidt zij haar gasten met oog- en mond strelende gerechten.

Jonne Seijdel

Co-creator | Lopende expositie

Hagedissen vangen op de camping in Frankrijk of adders zoeken op de Nederlandse heide, Jonne Seijdel (1985) is sinds zijn vroege jeugd al geïnspireerd door de natuur. Zodra hij kon lezen was de natuurgids zijn favoriete boek. Hij ging studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en brak door met een natuurfoto gemaakt tijdens zijn stage in India. De foto van een groene wipneusslang viel in de prijzen en werd onder andere gepubliceerd in het National Geographic Magazine. Inmiddels werkt Jonne voor klanten als het Wereld Natuur Fonds (WWF) en Wageningen University & Research en reist hij als fotograaf de wereld rond op zoek naar gebieden met balans tussen mens en natuur. Met zijn foto’s laat hij de nauwe relatie tussen hen zien.

Jan Dros

Cateraar

Jan Dros Lekker Eten is al ruim 37 jaar een begrip in Schoonhoven. In 2017 ontvingen zij twee sterren voor 'beste groenteman met ster'. Of het nu gaat om heerlijke zelfgemaakte buffetten met de beste ingrediënten of een verse salade zij werken alleen met verse en kwaliteitsproducten en dat proef je! 

Jessica Zeylmaker

Co-creator | Actrice en acteer-coach

Jessica is een Nederlands actrice voor film en theater. Zij heeft net haar tournee van het Toneelstuk ‘Wij zijn hier voor Robbie’ van het Nationale Toneel afgerond. Jessica heeft samen met Jori Hermsen de Theater Vooropleiding Amersfoort opgezet.

Jessica verzorgt de workshop ‘improviseren kan je leren’ en ‘theater tussen de bedrijven door’ en ‘theater op maat’.

Jori Hermsen

Co-creator | Regisseur

Jori ziet het werken met professionele-en amateur spelers als een uitdaging om deze groepen met elkaar te verbinden. Voor zijn voorstellingen put hij zowel uit nieuw als bestaand toneelrepertoire, waarin de eeuwige zoektocht van de mens naar houvast voelbaar is.

Naast zijn werkzaamheden als regisseur is hij ook directeur/mentor/ docent bij de 4-daagse Theater Vooropleiding Amersfoort. Ons doel is om de voorstellingen die gemaakt worden tijdens de opleiding op te nemen in de agenda van het Haute Cultuurhuis. Hierdoor slaan wij een brug tussen de praktijk en zijn publiek.